HALİL CİBRAN ERMİŞ - ERMİŞİN BAHÇESİ


                             

                                   ERMİŞ

      Herkese merhaba, uzun zamandır beklenen yazıydı. Sabrınız için teşekkür ederim. 

      Elimde iki kitap var Ermiş ve onun devamı olan Ermişin Bahçesi. Kitabın adını direkt çevirince Peygamber (The Prophet) olduğundan dolayı kimi okurlar Ermiş in Hz İsa olduğu düşüncesinde.  
     
      Ermiş kitabında El Mustafa adında evliya var. Bu evliya kendisini doğduğu topraklara götürecek bir gemi bekliyor. Bu sırada insanlar tarafından çeşitli sorularla karşılaşıyor ve hepsine cevap veriyor aşka dair, dostluğa dair vb  düşünceleri alınıyor. 

   Kitap 56 sayfa ama o kadar derin ki sürekli sayfalarını karıştırıp kendinize uygun bir şeyler bulabilirsiniz. Yani tam bir başucu kitabı.

          Alıntılar ve arka kapak 










ERMİŞİN BAHÇESİ 


   Ermişin Bahçesi, Ermiş kitabının devamı. 50 sayfa. Bu kitapta beklenen gemi gelmiş ve El Mustafa'ın doğduğu topraklarda yaptığı anlatılıyor. Burada El Mustafa 9 mürit topluyor ve düşüncelerini anlatmaya devam ediyor. Keyifli okumalar.

    Alıntılar ve arka kapak 





Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Halil Cibran hiç okumadım.
    Yalnız bi tavsiyede bulunacağım izninizle alıntıları bu şekilde fotoğraflardan okumak yorucu oluyor. Teşekkürler iyi günler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyenizi dikkate alacağım ben teşekkür ederim

      Sil
  2. Halil Cibran kitap alıntılarına çok rastlıyorum internet ortamında. Çok da beğeniyorum sözlerini. İlk fırsatta alıp okumalı. Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Okunacaklar listesine eklenmek üzere olan bir kitap daha :)

    YanıtlaSil
  4. ”Sadece binlerce kez yolunu kaybeden evinin yolunu bulabilir.”

    Halil Cibran – Ermişin Bahçesi Kitap Yorumu: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/halil-cibran-ermisin-bahcesi-kitap-yorumu/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder