When They See Us #inceleme

  


WHEN THEY SEE US

Dizinin konusu: İşlemedikleri bir suç yüzünden yargılanan beş gencin hikayesini konu almaktadır. Beş gencin Central Park’ta yürüyüş yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilmektedir.
Bölüm sayısı: 4 (Bölümler ortalama 50 dakikadan oluşmakta.)

1989 yılında tarihe geçen bir davadan uyarlanan dizi, gerçekte yaşanan bir olayı anlatmaktadır. Bir grup Harlemli gencin Central Park’ta ‘’çılgınlık’’ yapmaya gitmesiyle hikaye başlar. O sırada parkta yürüyüş yapan bir kadın tecavüze uğrar. Ortalama 15 yaşında olan bu gençlere ifade sırasında zorla suçu kabul etmelerini, kabul etmediklerinde ise eve gidemeyecekleri söyleniyor.  Bu ifadelerden sonra çocuklar haksız yere 6 ile 15 yıl arası hapis yatar. Hapiste de onları rahat bırakmazlar sürekli saldırıya uğrayan gençler, nakil ister ve nakil olarak gittiği yerde travmalarını tekrar tekrar yaşamaktadırlar. Dizinin sonlarına doğru şaşırtıcı bir itiraf gelmektedir. Çocuklar artık büyümüşlerdir. Dizi bitiminde şimdi ne yaptıkları anlatılmakta.

Gençlerin işlemedikleri suç yüzünden ağır ceza almaları ve hapiste yaşadığı zorluklar bize adalet sisteminin adil davranmadığında nasıl sonuçlanacağını anlatmakta.Her bölümde suçsuzluklarının ortaya çıkmasını bekledim ve olayın kurgu değil yaşanmış olması beklentimi daha üstlere taşıdı. Oyuncuların mimikleri, hareketleri çok gerçekçiydi. Yüzlerindeki ifadeyi yüreğimde hissettim adeta.

Hiç vakit kaybetmeden diziyi izlemenizi öneririm sonrasında yorumlarda buluşalım. Sizce gençler ten renkleri ve ülkelerinden dolayı mı iftiriya uğradı, yoksa polislerin olayla uğraşmak istemeyip olayı çabucak kapatmaları için mi tüm bunlar yaşandı?

Yorumlar